9 greseli de evitat in renovarea locuintei in Buzau

9. Sa faci prea mult

Daca ai un loc de munca full-time, o familie si o dorinta de a dormi cateva ore pe timp de noapte, planifica-ti proiectul de renovare din timp, precum si banii necesari. Oricine va fi cel care va face munca in final, in cele mai multe cazuri, activitatile de renovare implica neplaceri, mizerie si conflicte in planificare. Poate parea o idee buna sa ai blaturile noi, dulapurile si rafturile din sufragerie montate toate odata. Realitatea este insa ca, cu exceptia clonarii tale, e mai bine sa te focusezi doar pe un singur proiect la un moment dat , pentru a putea monitoriza cu adevarat ce se intampla. Acest lucru este intelept si din punct de vedere al bugetarii. in cazul in care un proiect anual trece peste buget, s-ar putea sa fie OK. Insa in cazul in care toate cele trei proiecte trec peste buget, incepe hemoragia de bani, si ai putea fi in mare incurcatura.

8. Sa lucrezi fara a avea experienta in folosirea uneltelor

Daca esti obisnuit cu proiecte pe care sa le faci singur, atunci este posibil sa ai deja un garaj plin de instrumente pentru a le utiliza cand ai nevoie. Daca esti in schimb doar la inceput, banii de care vei avea nevoie pentru a cumpara echipamentele pe care le vrei pentru colectia ta, precum si invatarea folosirii corecte a lor se pot transforma intr-un mare si scump discomfort. Acele placi de gresie italiene pot fi destul de scumpe. Daca le tot ciupesti din greseala sau le crapi in timp ce le montezi , proiectul tau programat pentru un week-end se poate transforma usor in hobby-ul pe care nu l-ai vrut.

7. Sa anticipezi costuri mici

Ce nu costa foarte mult este posibil sa fie bun. Ce este foarte ieftin nu este neaparat bun. Multe din uneltele si materialele pe care le cumperi ar putea fi scumpe cu un motiv anume. Daca iti cumperi un material ieftin cu specificatii pentru o zona cu trafic redus si il montezi intr-o locatie cu trafic ridicat, se va uza mai repede. Merita sa te gandesti atent inainte de a merge pe varianta unui chilipir. Ideea este asemanatoare si pentru instrumente. Instrumentele de calitate de multe ori au caracteristici de siguranta si alte componente care le fac sa isi justifice costul de achizitie suplimentar.

6. Sa depasesti bugetul

Depasirea costurilor in industria constructiilor este un cliseu, si proiectul dumneavoastra, chiar daca se refera doar la o usa noua pentru un dulap, poate ajunge in aceeasi situatie. O strategie buna este de a adauga 20 la suta la orice calcul de cost pe care il faci. Daca ajungi sub bugetul initial, scoate familia la o inghetata sau ia-i sotiei niste pantofi noi.

5. Masuratori inexacte

Efectuarea de masuratori corecte este o buna baza pentru stabilirea preturilor si gestionarea materialelor si a altor resurse. Este unul din elementele de baza ale oricarui proiect de renovare. Daca gresesti acest calcul, s-ar putea sa se intoarca impotriva ta in mai multe feluri. Stii vechiul proverb “Masoara de doua ori, taie o data”? Ei bine, e gresit. Pentru a fi sigur, masoara de trei sau patru ori.

4. Managementul gresit al constructorilor

Contractorii sunt experti atunci cand vine vorba de procese, dar tu esti expertul atunci cand vine vorba de ceea ce vrei sa realizezi. Poate fi intimidant sa te adresezi constructorului si sa-i spui ca nu iti place cum merg lucrurile, dar daca nu o faci acum, va trebui sa traiesti cu rezultatele mult timp dupa ce a incasat contractantul valoarea contractului si s-a mutat pe alte proiecte. Merita sa te implici zilnic in proiectul tau, astfel incat sa poti identifica problemele din timp. Daca vezi ca ceva nu este in regula, ridica problema mai devreme decat mai tarziu.

3. Trendurile momentului

Firigiderul acela roz si negru poate fi in ton cu moda acestui an, dar inainte de a te bucura pe deplin de el, va fi deja invechit. Tendintele vin si pleaca in decorarea locuintei la fel ca cele pentru imbracaminte si incaltaminte. Cel mai bun mod de a alege este de a investi in stiul clasic, cu materiale de calitate, construite pentru viitor. Modul sustenabil este, probabil, un nou clasic in care poti avea incredere.

2. Sa nu iei corect in calcul marimile echipamentelor sau mobilierului din casa

Daca nu vrei ca noul ventilator din tavan sa arate ca un avion mic prabusit in acoperis, ar fi bine sa acorzi o atentie sporita detaliilor producatorilor cu privire la dimensiuni, si mai bine, de a realiza inainte unele schite 3D pentru a-ti face o idee cum se vor imbina elemetele din casa.

1. Sa-ti schimbi parerea

Odata ce planurile au fost facute si munca a inceput, e un pic cam tarziu pentru a incepe sa ai dubii in ceea ce priveste deciziile luate. Montarea unei alte prize in bucatarie pentru noul tau aparat espresso poate parea un simplu  lucru de adaugat, dar s-ar putea sa nu fie asa. Daca ai idei noi intre timp sau nu iti poti imagina cum va fi rezultatul final inainte de a lua o forma, nu te astepta ca multe dintre schimbari sau nu vina cu un cost semnificativ atasat. Pentru o renovare sanatoasa si in buget, fa-ti cercetarea necesara si strategia inainte de a avea praf ridicat in aer.