Alegerea unei firme de constructii in Buzau – 4 lucruri de luat in calcul

Atunci cand incepi orice proiect de constructie, gasirea unei firme de constructii potrivite pentru nevoile tale este esentiala pentru succesul proiectului. Petrecerea unui timp in avans pentru a gasi un constructor de calitate este cel mai potrivit lucru de facut pentru proiectul tau si poate salva multe ore de lucru si dureri de cap. In timp ce costul poate si ar trebui sa fie un factor semnificativ atunci cand se ia o decizie, acesta nu ar trebui sa fie singurul factor. Exista mai multi factori de luat in cosiderare, precum si mai multe elemente pe care trebuie sa le eviti.

Mai jos vei gasi patru puncte-cheie de luat in considerare in alegerea unei firme de constructii:

Experienta

Are firma de constructii experienta necesara pentru a indeplini obiectivul proiectului in Buzau?

In orice proiect, este important sa aliniezi competentele constructorului cu lucrarile care trebuie sa fie finalizate.
Intreaba firma de constructii despre capacitatile sale unice si daca a efectuat lucrari similare.
Este de asemenea necesar sa soliciti recomandari.

Resurse

Are firma de constructii resurse adecvate la dispozitia sa?

  • Personal adecvat care sa se ocupe de proiect – in special pentru proiecte mai mari, ar trebui sa va intrebati, are acest constructor suficient personal atat pentru managementul de proiect cat si pentru laturile administrative? In cazul in care este implicat si in obtinerea permiselor, este acesta familiarizat cu municipalitatea locala?
  • O retea puternica de subcontractori – este important ca, constructorul sa aibe o retea de subcontractori de incredere, cu care lucreaza cu regularitate.
  • Activitati/produse realizate de propriile echipe – afla ce capabilitati unice dispune, cum ar fi productia de tamplarie PVC, sau alte servicii specifice.

Comunicare

Comunica eficient constructorul cu clientii si cu subcontractantii?

Nu poti subestima valoarea unei comunicari eficiente intre firma de constructii, subcontractanti si clienti. Este ceea ce face ca procesul de constructie sa se desfasoare fara probleme si la timp.
Este important sa alegi un constructor care este foarte priceput in a ajuta clientii sa extraga ideile din capul lor , sa le puna pe hartie si apoi sa comunice in mod eficient ceea ce trebuie facut cu toate partile implicate pentru a atinge eficient telurile.

Idei de valoare

Poate constructorul sa aduca idei de valoare in planificarea proiectului?

Atunci cand se lucreaza cu arhitecti si cu echipe de lucru, un bun manager de constructii este in masura sa ofere o perspectiva diferita asupra procesului de constructie.
Aceasta perspectiva permite constructorului sa faca recomandari specifice in ceea ce priveste modul de a construi ceva diferit si mult mai eficient pentru proiect si va economisi astfel o suma considerabila de bani.

Cauti o firma de constructii? Suna-ne azi pentru a-ti putea explica modul in care putem realiza si depasi toate nevoile tale!

Birou: 0238.716.994, Mobil: 0729.18.30.30 sau 0732.408.109

Sau lasa-ne datele tale aici:

Nume

Adresă email

Numar de telefon

Detalii


Caracteristicile unei bune Firme de Constructii

O firma de constructii buna ofera de obicei o solutie complete, de la start pana la final. Aceasta urmareste si administreaza toate fazele proiectului de constructive, ajutand inclusiv la obtinerea autorizatiilor de construire, managementul relatiei cu designerii si arhitectii, gasirea si supervizarea subcontractorilor si programarea de inspectii si examinari.

Este foarte important sa alegi o firma de constructii care intelege detaliile arhitecturale si care lucreaza aproape de arhitectul tau. Desi sunt multi constructori in piata, nu toti sunt obisnuiti cu aspectele critice ale planului arhitectural.

Daca nu alegi o firma de constructie care sa aibe o intelegere ridicata a planurilor casei, te vei juca la noroc cu structura casei tale. Aceasta practica poate duce la:

–       folosirea eronata a materialelor de constructive, care vor ridica substantial costurile de constructive

–       o structura a cladirii fragila, care nu va rezista la conditii extreme si calamitati naturale precum cutremurele

–       o structura care nu se supune cerintelor minime impuse de autoritati

Evaluarea firmei de constructie

Gasirea unei firme de constructii este o misiune dificila. Precum am mentionat, trebuie luati in considerare mai multe lucruri inainte de a alege o firma de constructie. Trebuie sa te asiguri ca echipa de constructie intelege cerintele tale, obiectivul proiectului tau, specificatiile planului si ca termina lucrarea conform specificatiilor. Si de obicei , acest lucru e mai usor de zis decat de facut. Urmatoarele sunt cateva sugestii care sa te ajute sa gasesti firma de constructii potrivita pentru proiectul tau de constructii.

Pentru inceput, trebuie sa gasesti o lista de firme de constructii in zona orasului Buzau, iar aici, Google iti este cel mai bun prieten. De exemplu, o simpla cautare de genul “firme de constructii in Buzau” iti va arata topul firmelor de constructie din zona unde doresti sa gasesti firma de constructii ideala pentru proiectul tau.

Initiaza discutii cu constructori si fa o lista scurta cu companii de constructii case care doresc si au capacitatea sa realizeze constructia casei tale. Acest lucru va lua ceva timp. Urmatorul lucru pe care trebuie sa-l faci este sa vezi daca firma de constructie este familiarizata cu caracteristicile arhitecturale ale proiectului tau de casa. In sfarsit, opteaza pentru o firma de constructii care se califica in functie de criteriile de mai sus si a carei estimatie de pret este in limita bugetului tau. Cu toate acestea, trebuie sa intelegi ca este de obicei dificil sa estimezi exact suma necesare si exista o posibilitate ca bugetul sa fie depasit cu anumite ocazii.

Un exemplu de analiza

Ai nevoie sa faci verificari atunci cand alegi o firma de constructive. Cel mai bun de inceput este acest formular:

–       Ce fel de lucrari de constructii au efectuat inainte? Pot sa realizeze proiectul tau de constructie casa? Firma ta de constructii ar trebui sa poata sa arate exemple din lucrarile de constructii case din trecut, precum si testimoniale din partea clientilor, dezvoltatorilor, arhitectilor si subcontractorilor referitor la calitatea lucrarilor.

–       Care este stilul practicat de firma de constructii? Ca proprietar de casa, trebuie sa fii constient de stilul de lucru al echipei de constructii pentru a sti cum abordeaza proiectul tau, ce fel de resurse si materiale de constructii folosesc, si cum te vor tine la current cu toate aspectele aferente dezvoltarii proiectului de constructie casa.

–       Care este istoricul companiei? Pot sa elaboreze o oferta exacta? Cat de des schimba/depasesc pretul? Raspunsurile la aceste intrebari te vor ajuta sa intelegi cum va interactiona firma de constructii cu bugetul tau. De asemenea, verifica termenul in care te pot alerta pentru orice schimbare.

Aceste lucruri te pot ajuta sa iti faci o parere despre firmele de constructii pe care le vizezi precum si asupra rezultatului previzionat.

Intreaba de referinte

Intreaba firma de constructii pentru trei sau patru referinte inclusiv clienti din trecut, arhitecti si subcontractori cu care a lucrat.

Cauta informatii despre ei si vezi ce au de zis referitor la competentele firmei de constructii. Au fost capabili sat ermine lucrarea de constructie casa la timp? A aparut vreo problema legala referitoare la constructor? Cat de aproape au lucrat impreuna cu arhitectii si subcontractorii? Cum a fost experienta lucrului impreuna cu ei?

Ceri cat mai multe informatii posibil despre firma de constructii inainte de a-I alege.

Tine cont de bugetul constructiei

Nu pica prada companiei de constructie care are tendinta de a suboferta. Este foarte posibil sa oferteze exact pe cererea initiala si sa nu ofere flexibilitate. In acest scenariu, asteptarile tale au sanse mici sa fie satisfacute si proiectul are sanse mari de esec. Un bun contractor iti va da o oferta corecta si un termen limita onest chiar de la inceput.

Va trebui sa primesti de asemenea inca de la inceput informatii complete cu ce este inclus exact in oferta si toate aceste clauze trebuie sa fie introduse in contract.

Concluzii

Printr-o verificare atenta in timpul selectarii firmei de constructii, poti evita discutii mari, impotmoliri sau dureri de cap mai tarziu. Cauta companii de constructii care au rezistat testului timpului si au reputatia de a fi onesti, corecti si directi in ceea ce priveste abilitatile, experienta din trecut si pretul constructiei. Cei mai buni constructori, care sunt dedicati proiectelor de constructii case si clientilor, raman transparenti si ofera cea mai inalta calitate disponibilia, in termeni atat de experienta cat si de rezultate.

Cere o oferta acum:

Nume

Adresă email

Numar de telefon

Detalii