10 Secrete bine pazite pentru vanzarea casei tale in Buzau

Secretul numarul 10. Stabileste un pret corect

Afla care ar fi pretul casei , apoi taie 15-20% din acel pret. Vei avea mai multe persoane interesate, chiar si intr-o economie dificila, si toate vor fi interesate sa lasi cat mai mult din pret. Necesita curaj si multi dintre vanzatori refuza sa riste, insa este cea mai buna strategie de a vinde in ziua de astazi.

Secretul numarul 9. Dulapuri pe jumatate pline

Spatiul pentru depozitarea lucrurilor este un lucru dupa care fiecare cumparator se uita si care parca niciodata nu este indeajuns. Scoate jumatate din ceea ce ai in dulapuri si organizeaza frumos ce ramane. Cumparatorii vor cotrobai, asa ca ai grija cum tii dulapurile curate si organizate.

Secretul numarul 8. Cat mai multa lumina

Maximizeaza lumina din casa ta. Dupa locatie, lumina potrivita este lucrul pe fiecare cumparator sustine ca il vrea in casa sa. Da jos draperiile, sterge geamurile si mareste puterea becurilor pentru a crea mai multa lumina. Fa orice este necesar pentru a face casa ta luminoasa si vesela – acest lucru o va face mult mai vandabila.

Secretul numarul 7. Alege cu atentie agentul imobiliar

Ai grija ca agentii cu care discuti sa fie cat mai informati.Ei trebuie sa monitorizeze piata, sa stie care proprietati se vand si cum se compara proprietatea ta cu cele din jur. Gaseste un agent care sa imbratiseze tehnologia – o persoana deschisa spre tehnologii noi va gasi mai multe unelte spre a-ti vinde proprietatea.

Secretul numarul 6. Ascunde animalele de companie

Poate te gandesti ca animalul tau de companie o sa incalzeasca inimile potentialilor clienti, insa te inseli. Nu oricine este iubitor de catei sau iubitor de pisici. Cumparatorii nu vor sa intre intr-o casa si sa vada un bol cu mancare pentru catei, sa miroasa locul de joaca al pisicii sau sa se aleaga cu par de animal pe hainele lor. Acest lucru va da impresia ca proprietatea nu este curata. Daca vrei sa primesti vizitatori, asigura-te ca ai pus animalele deoparte.

Secretul numarul 5. Nu investi prea mult

Micile reparatii inainte de vanzare sunt ok si-ti vei recupera investitia, renovarile de mari dimensiuni, nu neaparat. Este foarte probabil ca nu iti vei primi banii inapoi daca faci un proiect de imbunatatire a proprietatii inainte de a o scoate pe piata. In schimb, fa mici imbunatatiri de efect. Inlocuieste manerele la usi, ai grija ca usile de la dulapuri sa se deschida corect, repara scurgerile de la instalatii si curata rosturile de chit din gresie sau faianta.

Secretul numarul 4. Scoate “casa ta” din ecuatie

Unul dintre cele mai importante lucruri de facut cand iti vinzi casa este sa o depersonalizezi. Cu cat sunt mai multe lucruri personale in casa, cu atat mai putin se vor imagina potentialii clienti locuind acolo. Da la o parte o treime din lucrurile tale si pune-le deoparte. Asta include pozele de familie, colectiile cu amintiri sau suvenirurile.

Secretul numarul 3. Bucataria este pe primul loc

Realitatea este ca nu vinzi casa, ci bucataria – atat de importanta este aceasta. Beneficiile renovarilor din bucatarie sunt fara sfarsit si cea mai buna veste este ca iti vei recupera 85% din investitii. Ar fi o idee buna sa inlocuiesti blaturile pe care clientul s-ar putea sa ti le arate ca invechite pentru a incerca sa iti taie din pret. Cele mai rapide si ieftine metode de a imbunatati bucataria ar include varuirea si achizitia de echipamente pentru mobila din bucatarie. Daca dispui de ceva bani pentru a investi, cumpara un echipament modern de bucatarie. De ce unul? Pentru ca atunci cand oamenii vad un echipament de ultima ora, isi imagineaza ca si restul sunt scumpe si astfel iti va da o valoare mai mare bucatariei.

Secretul numarul 2. Fii intotdeauna pregatit sa o prezinti

Casa ta trebuie sa fie oricand pregatita pentru vizionari – nu stii cand poate intra un potential client pe usa. Nu lasa vase nespalate in chiuveta, pastreaza baia stralucitoare si asigura-te ca nu ai praf adunat pe la colturi. Este mai dificil de obtinut, insa iti vei vinde mai repede proprietatea.

Secretul numarul 1. Prima impresie este singura impresie

Oricat de bine ar arata interiorul, clientii ti-au judecat casa inainte de a intra pe usa. Nu vei avea ocazia sa mai faci o prima impresie pentru a doua oara. Este important sa faci oamenii sa se simta bineveniti si in siguranta in timp ce discutati despre casa. Aranjeaza pe unde consideri potrivit cu ghivece sau cu vaze cu flori. Intrarea este de asemenea importanta. Tu o folosesti ca un spatiu util pentru a-ti lasa hainele si cheile, insa cand o vinzi, trebuie sa o faci mai atractiva punand un scaun sau o bancuta si o vaza cu flori proaspete.